Comment
0
Tweet
0
Print
RSS Feeds

US Open trivia quiz

Saturday - 6/8/2013, 12:02am  ET

DOUG FERGUSON
AP Golf Writer

How well do you know the U.S. Open: Try this trivia quiz:

FRONT NINE (5 points each)

1. Where was the first U.S. Open played?

a.) Merion

b.) Newport

c.) Shinnecock Hills

2. What club did Ben Hogan use to reach the 18th green at Merion in the final round of the 1950 U.S. Open?

a.) 4-wood

b.) Hybrid

c.) 1-iron

3. Of the nine players who have won three legs of the Grand Slam, which is missing only the U.S. Open?

a.) Byron Nelson

b.) Walter Hagen

c.) Sam Snead

4. Who has been runner-up at the U.S. Open the most times?

a.) Phil Mickelson

b.) Greg Norman

c.) Sam Snead

5. Name the first Australian to win the U.S. Open.

a.) Geoff Ogilvy

b.) David Graham

c.) Jim Ferrier

6. In the three times Tiger Woods won the U.S. Open, he broke par only once in the final round. Name the course.

a.) Torrey Pines

b.) Bethpage Black

c.) Pebble Beach

7. Who was the youngest U.S. Open champion?

a.) Rory McIlroy

b.) Johnny McDermott

c.) Gene Sarazen

8. Name the last player to shoot 63 in a U.S. Open.

a.) Johnny Miller

b.) Thomas Bjorn

c.) Vijay Singh

9. Where was the U.S. Open first played in Pennsylvania?

a.) Philadelphia Cricket Club

b.) Merion Golf Club

c.) Hershey Country Club

___

BACK NINE (10 points each)

10. Who won the U.S. Open the first time it was played at Merion?

a.) Horton Smith

b.) Olin Dutra

c.) Ralph Guldahl

11. Since World War I, which country outside the United States has produced the most U.S. Open champions?

a.) South Africa

b.) England

c.) Northern Ireland

12. Who holds the U.S. Open record for most consecutive wins?

a.) Ben Hogan

b.) Curtis Strange

c.) Willie Anderson

13. Who has won the most majors without ever winning the U.S. Open?

a.) Nick Faldo

b.) Sam Snead

c.) Seve Ballesteros

14. Name the only player to lose a playoff three times in the U.S. Open.

a.) Bobby Jones

b.) Sam Snead

c.) Arnold Palmer

15. The last time an amateur had the 54-hole lead at the U.S. Open was in 1971 at Merion. Name him.

a.) Marty Fleckman

b.) Jim Simons

c.) Bobby Clampett

16. Who is the oldest player to win the U.S. Open?

a.) Julius Boros

b.) Raymond Floyd

c.) Hale Irwin

17. What is the U.S. Open trophy called?

a.) The Havemeyer Trophy

b.) The Campbell Cup

c.) The U.S. Open Trophy

18. Name the only player to break par in three consecutive U.S. Opens?

a.) Curtis Strange

b.) Jack Nicklaus

c.) Lee Janzen

19th HOLE (25 points)

In the last 100 years, only one player has won the U.S. Open at the same course twice. Name him.

a.) Bobby Jones

b.) Ben Hogan

c.) Jack Nicklaus

___

ANSWERS

1. b

2. c

3. c

4. a

5. b

6. c

7. b

8. c

9. a

10. b

11. a

12. c

13. b

14. c

15. b

16. c

17. c

18. a

19. c


Copyright 2013 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.